Otakudiccionari

Aniré afegint termes al diccionari una vegada vagi publicant posts on apareguin paraules que cregui que s'han de definir per a una millor comprensió. Si igualment me'n deixo algun o voleu que defineixi qualsevol terme, només m'ho heu de dir en un comentari :)

*Crossover: Aparició de personatges d'altres històries en mangas d'un mateix autor. També poden ser diversos mangas que estan units per una història comú o que es complementen (com és el cas de xxxHoLiC i Tsubasa Reservoir Chronicle). Qualsevol fusió de diversos personatges en un mateix manga (a vegades no necessàriament del mateix autor) ho podríem considerar Crossover.

*Ending: Manera de denominar a la cançó final d'una sèrie, la que tanca el capítol i mostra els crèdits.Tant l'opening com l'ending no acostumen a sobrepassar el minut vint o minut trenta de temps.

*Harem: Gènere que es caracteritza per presentar un noi sense cap tipus d'habilitat o capacitat envoltat de noies maques que generalment acaben tenint sentiments o un cert afecte cap a ell. Normalment les noies presenten característiques molt diferents entre sí, com és el cas de Love Hina, i molt esbojarrades, però en el cas de School Days, el harem està present en la idea del noi envoltat de moltes noies.

*Live - Action: Versió de carn i ossos que es fa de qualsevol sèrie d'animació o directament d'un manga. 

*Opening: Terme que es fa servir per anomenar les cançons d'obertura de les sèries. Al Japó, els animes són una porta molt gran pels grups del moment per a promocionar-se, sobretot si es tracta d'un anime molt popular i de molts capítols. Crear una cançó per a l'opening o ending d'una sèrie és una bona empenta musical, per això moltes sèries aprofiten per canviar la cançó introductòria o final quan el fil argumental de la història canvia, així poden mostrar noves imatges i donar l'oportunitat a més grups.

*Mangaka: Nom que reben els autors de còmic o Mangas al Japó.

*Otaku: Terme que, a Occident, es fa servir per definir qualsevol individu aficionat al manga i l'anime. Al Japó té més aviat connotacions despectives, comparable aquí a l'expressió Friki, tot i que molts fan servir el terme otaku amb orgull. Com quan nosaltres diem 'soy friki, pero con orgullo', no? Almenys jo ho veig com quelcom que no ens ha d'avergonyir ;)

*OVA: Acrònim d' Original Video Animated. Primerament eren animes que eren llençats directament a la venda i no eren emesos per televisió. Actualment el que més s'entén per OVA són les històries paral·leles, episodis extres o seqüeles d'un anime. També es pot trobar amb l'acrònim OAD (Original animated DVD).

*Seinen: Gènere manga o anime centrat en un públic masculí major de 18 anys. També se'l pot denominar Shonen, però les trames que es tracten en el seinen són més complexes i complicades. Són històries amb un caire més "adult". 

*Seiyû: Terme que es fa servir al Japó per anomenar als actors i actrius de doblatge, els quals assoleixen força popularitat.

*Shôjo: Literalment 'dona jove'. Així s'anomena al gènere destinat al gènere femení adolescent, tant en manga com en anime. Normalment destaquen les relacions humanes i trobem històries d'amor.

*Shônen: Literalment 'noi'. Al igual que el Shôjo, és el gènere destinat als nois joves. Normalment destaquen les històries d'acció, lluita, i humor, tot i que no són les úniques.