dijous, 26 d’abril del 2012

La lluita per un somni - Bakuman

Mashiro, Azuki i Takagi
Qui no ha somiat mai de petit en ser una famosa estrella del rock? o astronauta, cantant, un famosillo super popular... I... dibuixant? Dels aficionats al manganime, qui no ha desitjat mai convertir-se en mangaka? Va, no digueu que no, que segur que de petits dibuixàveu còmics per presentar-los als Jocs Florals del cole (si us ho esteu preguntant, sí, jo en vaig fer un parell jiji). 



El que avui us porto és un manga basat precisament en la persecució d'aquest somni, ser un Mangaka professional! Bakuman, bastant conegut ja per tota Espanya, narra la història d'en Moritaka Mashiro (Saiko) i l'Akito Takagi (Shujin), de 14 anys, per convertir-se en mangakas d'èxit i publicar en una de les revistes més populars de Shônen Manga del Japó, la Shônen JUMP. Però això no és tot! En Mashiro està enamorat d'una companya de classe, la Miho Azuki, la qual vol convertir-se en actriu de doblatge, més coneguts com a Seiyû. Quan el jove s'assabenta, li promet a l'Azuki que tant ell com en Takagi es convertiran en mangakas professionals i aconseguiran una serialització. I fins i tot un anime! Del qual ella doblarà la veu de la protagonista femenina. Però en Mashiro va més enllà i, en un rampell de jove enamorat, li demana a l'Azuki que es casi amb ell un cop complerts els seus somnis!! (Aquests japos tenen una obsessió amb el matrimoni... sinó atents a com avança la història - si és que la penseu seguir-).

La jove aspirant a Seiyû accepta la proposta, però amb la condició que no es podran veure fins que els seus somnis es facin realitat. Només es donaran ànims per missatges! Oh! 
Amb el pseudònim Ashirogi Muto, en Mashiro, encarregat del dibuix, i en Takagi, guionista, comencen les seves aventures i desventures per convertir-se en autors d'èxit i aconseguir un anime! El camí a seguir estarà ple de dificultats, esforç, treball dur i de mangakas bojos per les vinyetes que demostraran que es pot ser a la vegada rival i amic. 

Bakuman s'està editant actualment a Espanya per Norma Editorial, amb un total de 10 volums publicats a dia d'avui i al preu de 7'5€ cadascun. Al Japó ja hi ha un total de 17 volums, però el passat 23 d'abril la Shônen Jump va publicar l'últim capítol de la història, de manera que, finalment, Bakuman constarà de 20 còmics. Els autors d'aquest manga són ni més ni menys que Tsugumi Ohba al guió i Takeshi Obata al dibuix. I és que, no us recorda a ningú en Takagi? No? No té un aire a en Light Yagami de Death Note? Doncs sí, Ohba i Obata van ser els autors de Death Note i han tornat a la càrrega amb aquesta obra plena de referències al món del còmic, amb mencions a obres ultra conegudes com One Piece, Naruto, Dragon Ball, Bo-bobo..., i amb una gran quantitat de detalls sobre tot el que ha de passar un mangaka per aconseguir publicar una sèrie (reunions amb l'editor, votacions dels lectors, el perill de que a la teva història li quedin dos telediaris...).

A més a més, Bakuman consta d'un anime de 2 temporades, de 25 capítols cadascuna i amb la confirmació d'una tercera temporada que té previst veure la llum la tardor d'aquest 2012. 

És, en definitiva, un Shônen que no us deixarà indiferents, sobretot si us agrada el dibuix i voleu saber què hi ha hagut darrere de cada manga. Us farà passar bones estones amb els seu humor. De tant en tant deixareu anar els típics "je :)", però en algun tros se us escaparà una bona riallada (no sé si és que el "gag" que vaig llegir al volum 8 em va pillar de sopetón o és que tenia el dia tontu, però vaig estar una estoneta rient). PROBLEMA: Moooooolta informació. Hi ha una gran quantitat d'informació amb la que t'has de quedar per enterar-te bé de què va la cosa, i a més, passen força esdeveniments en poc temps, de manera que, si ha passat una temporadeta des de què vas acabar un volum i comences l'altre, hi ha perill d'estar perdut i a la deriva una estona. 

Tot i així, no us puc dir una altra cosa que, endavant! Llegiu els còmics o mireu l'anime (o les dues coses jeje) perquè segur que passareu una bona estona. Jo ja tinc els 8 primers volums!! (algú em vol regalar els 2 que encara em falten? jiji)


P.D: M'acabo d'adonar que només he parlat de Shônen manga o històries tètriques (a part de Sakura i Tsubasa). Potser va sent hora de demostrar que sóc una noia i parlar d'algun Shôjo. Humm... a la propera.

1 comentari:

  1. No sabia que tuvieras blog... :( ¡Qué fallo! Pues nada, ya me pasaré un de ía que tenga más tiempo para leerlo a conciencia :)

    Un besote!

    ResponElimina