dilluns, 2 d’abril del 2012

Envia els morts a la mort - Another

Després d'una llarga temporada sense publicar (7 setmanes? da faq! Juro que no ho tornaré a fer!!) degut al trimestre més estresant que hem tingut els pre-preiodistes de la UPF (treballs i més treballs i setmana d'exàmens) torno amb el meu estimat manga con diéresis! 

Tot i haver estat totes aquestes setmanes d'inactivitat, no us penseu que tenia el bloc abandonadet, no no! Durant 12 setmanes he estat seguint un Anime que des del primer capítol vaig dir: "oi oi oi, es mereix un espai al bloc!" i ara que Another ha finalitzat, us porto les meves impressions! (Sempre lliures d'spoilers eh! Que jo el que vull es que us entrin ganes de veure l'anime!) Així què, preparats? Pues vamos al lío.



En un dels meus moments del dia de "Animes, animes! Aviam que trobo!" i aprofitant que a principis d'any és temporada de què s'estrenin noves series, vaig veure Another, un anime de misteri, por, horror i no apte per a gent sensible. Sí, mor gent, molta. No és res que diguis, "Què nassos fa l'Aïda mirant això?", però bé, si sou sensibleros millor curar-vos en salut. Si no em creieu, us reprodueixo les cares que anava escrivint en les meves anotacions de cada capítol (O-O’, WTF O_O’ etc, etc).


Another és un anime de 12 capítols i està basat en la novel·la de terror escrita per Ayatsuji Yukito i publicada l'octubre de 2009. Posteriorment, aquest Seinen de misteri va ser adaptat al manga amb les il·lustracions de Kiyohara Hiro i consta de 4 volums. A més, el pròxim 26 de maig s'estrenarà una OVA i el 4 d'agost un Live-Action dirigit per Takeshi Furusawa.

L'argument gira entorn a una classe maleïda, la classe 3, on fa 26 anys va morir una estudiant en un accident. La jove Misaki era bona en els estudis, en els esports i era estimada tant pels seus companys de classe com pels professors. Un dia, un dels estudiants de la classe 3, per tal de no oblidar a la Misaki, va senyalar el seu escriptori i va dir: "La Misaki està aquí. Ella no està morta". Des d'aquell dia, tant els alumnes com els professors van fer veure que la jove continuava entre ells. Fins i tot el dia de la graduació hi havia un lloc reservat per a ella. A partir d'aquell moment és quan va començar tot. La "calamitat" es va posar en marxa. 

Uhh quina por. Hi ha algú per aquí al mig...

Des d'aquell moment, cada any, a la classe 3 de tercer curs es produeix el que ells denominen com la Calamitat. Qualsevol persona relacionada amb la classe 3, ja siguin els seus alumnes, com els professors, com els familiars, corren el perill de... morir. Hi ha una solució, però, per evitar aquesta calamitat. Els alumnes de la classe 3 han de seguir unes regles, però aquest any, el nou alumne i protagonista de la història, en Kouichi Sakakibara, no ha seguit al peu de la lletra aquestes indicacions i, com a conseqüència, s'ha desencadenat la tragèdia... O potser ja s'havia iniciat abans? I, qui és la misteriosa noia amb un pegat a l'ull?

Bé, què dir que no hàgiu deduït ja... moltes, moltes, moooooltes morts (amb les que he après que no és bo córrer mentre baixes unes escales amb un paraigües a la mà...ehem...). Nines tètriques (sí, de les que dius "Oh dios mio! Mama por!" i de les que, personalment i com alguns saben, NO en sóc GENS fan... Trauma, Trauma...). I deliri col·lectiu per part de tots els alumnes, que acaben bojos perduts. M'agradaria destacar, a més, la meva fabulosa capacitat deductiva per descobrir el misteri de la sèrie, que no es revela fins l'últim capítol (Fuck Yeah!) però un petit detall sí que se'm va passar per alt... I també hi ha una cosa que no m'acaba de quadrar i que m'ha deixat una mica "pillada"... Espero que aquest "rau rau" intern que tinc es solucioni amb l'emissió de l'OVA, sinó, tindré una espineta clavada tota la vida. 


Així que, nens, nenes, otakus tots, només em queda dir que... ÉS SETMANA SANTA, és a dir, TEMPS LLIURE! Així que, a veure la sèrie!  

2 comentaris: