dilluns, 13 de febrer del 2012

Proto Anime Cut. Visions i espais en l'animació japonesa

Aquest cop no us porto cap anime ni manga ni cap cançoneta que us animi. Ja que tinc un blog sobre el manga i l'anime i, a més, estudio periodisme, també puc fer alguna notícia, no? El que tenim avui és una fantàstica exposició que no us deixarà indiferents i que val la pena anar a veure, a més, "és gratishh ehh!".

El passat 8 de febrer va aterrar a Barcelona, a l'Espai Cultural Caja Madrid, l'exposició Proto anime Cut, Visions i espais en l'animació japonesa. Una exposició itinerant per tota Europa que durarà fins el 8 d'abril i que ens mostra per primera vegada les il·lustracions, els storyboards i els esbossos de la fase de creació d'alguns dels animes més famosos dels anys 90, tots ells de ciència ficció.

Si quan veieu pel·lícules d'animació com Ghost in the Shell pensàveu: "bah, tot està fet per ordinador", us he de dir que "Meeeec! us equivoqueu!". Potser és una cosa que no et planteges quan veus pel·lícules d'aquest tipus, però darrere hi ha tota una feinada que val la pena que sigui valorada i aquesta exposició us mostrarà uns increïbles dibuixos que us fascinaran, us deixaran bocabadats, amb uns colors, uns detalls i uns dissenys amb els que us quedareu sense paraules. A més, si us agrada dibuixar com a mi, el primer pensament que us vindrà serà, "al igual puedo hacer yo eso...".

En el Proto Anime cut veureu obres de Morimoto Koji, Higami Haruhiko, Oshii Mamoru, Ogura Hiromasa, Watabe Takashi i Anno Hideaki. Podrem veure algunes de les escenes de Ghost in the shell o Patlabor d'Oshii, el qual considera que "el fons és el nivell de transmissió més rellevant d'una filmació". I us asseguro que, després de veure l'exposició, hi estareu completament d'acord.


Il·lustracions plenes de detalls, colors d'una gran intensitat, genials contrastos entre els fons d'aquarel·la i les imatges superposades realitzades amb làmines d'acetat...  tot això i molt més és el que us espera en aquesta exposició que, a més, realitzarà diferents conferències i projeccions! El pròxim divendres 17 es projectarà Evangelion: 1.0 you are (not) alone (2007) i la setmana següent, el 24 de febrer, la seva segona part; Evangelion: 2.0 (2009). Divendres 2 de març es projectarà la pel·lícula La noia que saltava a través del temps (2006), de Mamoru Hosoda, entre altres pel·lícules i curts que s'aniran mostrant al llarg del mes de març, totes elles en versió original i amb subtítols en castellà. A més, tenim l'oportunitat d'accedir a conferències sobre Retro anime, videojocs o el pas del Manga al 'Tebeo'.



Així que, ja sabeu, l'únic que us queda és fer una visita a aquesta genial exposició, observar les espectaculars il·lustracions i fer un cop d'ull a totes les conferències i projeccions que es realitzen per decidir a quina voleu assistir (o anar a totes!!). Us asseguro que no us en penedireu. A més, us pot servir si, com jo, heu de cobrir un esdeveniment per fer una notícia per a Periodisme a Internet! (a part de poder aprofitar l'ocasió per actualitzar el vostre bloc sobre manga i anime, en un cas hipotètic que en tingueu un...).

Proto Anime Cut
Visions i espais en l'animació japonesa
Espai Cultural Caja Madrid, Plaça Catalunya 9, Barcelona.
Del 08.02.2012 al 08.04.2012

Les dues últimes fotografies, és a dir, les de millor qualitat i més ben fetes, són cortesia de l'Anna (La felicitat es menja), que va fer l'esforç d'acompanyar-me a aquesta exposició :)


2 comentaris:

  1. bahhh ESFORÇ?? jaja si em va encantar!! :D I a més em va semblar interessantíssim (jo també recomano l'exposició des d'aquí!! jaja), no tenia ni idea de com anava aquest procés (ehem inculta ehem) i hi ha autèntiques obres d'art!!! Bé, tu ja ho has descrit mooolt millor jaja

    Un petonet mon amouuur!! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies flor de loto!! jaja
      Almenys l'exposició compensa la feinada d'avui per fer la notícia! Si és que sempre ho deixem tot per l´últim moment (ehem Mapa ehem...)Un petó annuchi! :)

      Elimina