dissabte, 14 de gener del 2012

Les aparences enganyen - School Days


School Days - Sekai Saionji i Kotonoha Katsura
Molts heu sentit allò de 'les aparences enganyen', oi? Doncs aquesta dita l'heu de tenir molt present a l'hora de mirar School Days.
Era un tranquil estiu de fa dos anys, quan el meu millor amic em va recomanar aquesta sèrie. Les seves paraules van ser: "Tu mira-la. El final és brutal, és... buf, mira-la..." I la veritat és que tenia raó. Sincerament, vaig quedar traumatitzada amb aquest final i més si li afegiu que eren les 2 de la matinada amb un silenci sepulcral a casa. 

School Days és un anime de 12 capítols basat en una novel·la visual, un tipus de videojoc d'imatges estàtiques que es centra en una història que té diversos finals que depenen de les decisions que es prenguin en el joc. L'anime es centra en la història d'en Makoto Itou, un jove que s'enamora de la Kotonoha Katsura, una estudiant del seu mateix institut que cada matí va al mateix tren que ell. Un matí, en Makoto li fa una foto a la noia amb el seu mòbil, ja que en aquell moment circula el rumor de què, si li fas una foto amb el mòbil a la persona que t'agrada i ningú se n'adona, el vostre amor es farà realitat. En Makoto, però, té la mala sort que la seva nova companya de pupitre, la Sekai Saionji, descobreix la foto, però la noia, per compensar haver-lo enxampat, decideix ajudar-lo a aconseguir el seu amor. 

Kotonoha i Makoto
Fins aquí tot sembla molt normalet, oi? I segur que molts pensareu, "bah, és la típica sèrie per noies..." MEEEC error! Ja us he dit que les aparences enganyen! En el moment en què en Makoto i la Kotonoha comencen a sortir, és quan comença una sèrie d'esdeveniments que us faran odiar aquest noi (almenys a mi) tan... com dir-ho finament... curt de gambals (per no dir paraules més mal sonants i que li traurien categoria a aquest 'post'). La cosa no va d'una feliç història d'amor, sinó d'un triangle amorós que acaba derivant a... bé, una figura geomètrica amb més costats que un triangle.

Ens trobem davant d'un Harem anime, un gènere en el que normalment un noi sense gaires capacitats i/o habilitats està envoltat de noies maques que acaben tenint sentiments o un afecte cap a ell, cosa que en aquest cas no entenc, perquè aquest Makoto és un interessat de la vida que no té ni un ni dos dits de front (encara que al principi era més normalet...).  

Us trobareu amb uns primers capítols on hi destaca més l'humor i anireu avançant cap a escenes més pujades de to (sí nois, escenes pervertides!) fins que la cosa ja desemboca en traumes, drames i per últim... (Txan txaaan...♪)

Ai ai ai el final... quina cara que posa la Kotonoha, no?
Aquest és un anime que recomano més que res pel xoc traumaticopsicològic del final (tot i estar més o menys censurat) i per la cara que se us quedarà (fent servir el llenguatge juvenil d'ara) de "What the fuck", a més d'indignar-vos per les accions d'en Makoto i de la resta de noies que ronden per allà, que tela marinera. A més a més, és una sèrie de 12 capítols, o sigui que la podeu veure perfectament en un cap de setmana (que maratons més llargues de sèries haureu fet, eh, pillines...). Així que, menys excuses i al lío! A veure la sèrie el primer cap de setmana d'avorriment que se us presenti.

7 comentaris:

  1. M'han vingut ganes de començar a veure-la!

    ResponElimina
  2. Juli, clar que t'agrada! no te quejaras, que te he nombrado en el post eh! jijiji
    Pol, doncs ja saps que fer, marató de School Days aquesta nit amb unes crispetes!! juju Per aquí ronda el link! Aix, que maucus que sou els dos que comenteu de seguida :D

    ResponElimina
  3. Vaig jugar al seu moment al joc -en japonès- i vaig flipar amb uns quants finals. És veritat que aquest tipus de jocs multi-ending acostumen a tenir un parell o tres de fotuts (els "bad ending" de tota la vida), però aquí no te'ls esperaves pas. I menys encara tan... com són.

    ResponElimina
  4. En el seu moment vaig mirar aquests ending via Youtube i bé... no hi ha paraules. Ahir justament vaig veure un de "School Days HQ" i m'atreviria a dir que cada cop són més... "impactants".

    ResponElimina
  5. jajaj uau Aïda, realment m'has fet venir unes ganes de veure-la impressionants!!!!!!!! Què passa al final??!! :O Si només són 12 capítols, em sembla que me la poso a la llista!! Encara que ara precisament no és que tingui molt de temps...

    No sabia que les sèries així es deien Harem, tipus Love Hina, no?? jaja Posaria la mà al foc que acabaré odiant el noi...xd

    Un petó noia guapa de la taula del costat!!!!!!!!!!! :D :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejej i tu que deies que t'imaginaves com acabava... JÁ! Sí, Love Hina també és d'aquest estil, la veritat és que n'hi ha força :) I quan tinguis una estoneta, ja saps, a mirar la sèrie! Però ara no, que hem de pensar el nostre bloc per classe! >_<'
      Petons floreta del camp!! :3

      Elimina